Xavi har 2-3 kampe til at redde sit job i Barcelona

Foto: Alex Caparros/Getty Images

FC Barcelona-træner Xavi Hernandez er under hårdt pres i den spanske klub, da resultaterne ikke har været gode på det seneste.

Presset på Xavi Hernandez er kun blevet større, efter FC Barcelonas chokerende 4-1-nederlag til Real Madrid i Super Cup-finalen.

Mens sportsdirektør Deco og præsident Joan Laporta har slået fast, at de fortsat har tillid til ham, er rygterne ikke stoppet. Derimod er der forlydender om, at han snart kan være færdig i Barcelona.

Som udgangspunkt ønsker klubben at holde på ham resten af denne sæson. Men hvis ledelsen føler, at der er en risiko for et reelt kollaps, kan han blive fyret før tid.

Søndag udtalte sportschef Joan Vehils til Cadena SER, at hvis Barcelona til Unionistas de Salamanca torsdag aften, kan det få konsekvenser. Det samme er tilfældet, hvis de bliver slået ud af Champions League af Napoli.

Han beskrev situationen som ‘uholdbar’, hvis et af disse scenarier bliver en realitet. Skulle det ske, at Xavi ender med at blive fyret, vil Rafael Marquez fra Barca Atletic blive midlertidig træner.

Ifølge Adria Albets kan det vise sig at være afgørende for  Xavi, hvordan Barcelona klarer sig i de kommende kampe mod Unionistas i Copa del Rey og Real Betis i La Liga.

Hvis det går dårligt i disse kampe, kan det ikke udelukkes, at ledelsen ser sig nødsaget til at lave ændringer. Og det kan resultere i, at Xavi får stukket en fyreseddel i hånden.

Xavi havde stor succes som træner i sidste sæson. Derfor var der også store forventninger til denne sæson. Disse har han dog slet ikke indfriet, hvilket bl.a. er kommet til syne ved deres nuværende 4.-plads i La Liga.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024