Samuel Eto’o anklaget for matchfixing og trusler i lækkede dokumenter til FIFA

Foto: Jonathan Moscrop/Getty Images

Den kendte fodboldlegende og nuværende præsident for fodboldforbundet i Cameroun, Samuel Eto’o, er under beskydning hos FIFA.

Samuel Eto’o er en sand legende, der i løbet af sin karriere har spillet for storklubber som Inter Milan og FC Barcelona. Han er i dag præsident for fodboldforbundet i Cameroun.

Det er netop denne rolle, der har medført, at han er blevet filtret ind i en sag om matchfixing og trusler. Ifølge GOAL er disse anklager blevet sendt videre til FIFAs etiske komité.

Beskyldningerne kommer fra tidligere Camerounian Football Federation-vicepræsident Henry Njalla Quan Junior.

Han har indsendt en omfattende fil, der beskriver Eto’os påståede involvering i forskellige forseelser.

Blandt andet er han blevet anklaget for at have stået bag matchfixing, men også for at have spredt falsk information og fremsætte trusler.

Han er endda også blevet beskyldt for at tilskynde til vold og misbruge sin magt.

Denne fil er nu under efterforskning hos både FIFA og Confederation of African Football (CAF).

Det har sat gang i en sand kontrovers omkring den tidligere Barcelona-spillere. Derfor er han fra flere sider blevet opfordret til at træde tilbage fra sin nuværende rolle.

Njalla Quan Junior har peget på en specifik kamp mellem hans akademi og Kumba City FC, hvor der skulle være foregået matchfixing fra Eto’o.

Desuden skulle Eto’o også have stået for at promovere holdet Victoria United, som er ejet af hans ‘nære medarbejder’ Valentine Nkwain.

Forholdet mellem Njalla Quan Junior og Eto’o er med tiden blevet værre og værre. Det har nu medført, at førstnævnte har valgt at indgive den føromtalte fil, der indeholder en lang række alvorlige anklager.

Eto’o siges at have sendt en truende besked til Njalla Quan Junior, der indikerer en mafia-lignende tilgang: “Jeg er en mafia for denne revolution. Og i denne specifikke mafia forråder vi ikke vores ledere.”

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024