‘Vi havde ret’: UEFA-præsident kommer med chokerende udtalelse om Man Citys FFP-anklager

Foto: Gualter Fatia - UEFA/UEFA via Getty Images

UEFA-præsident Aleksander Ceferin er kommet med chokerende og opsigtsvækkende udtalelser om, at UEFA ‘havde ret’.

Tilbage i 2020 besluttede UEFA at udelukke Manchester City fra alle europæiske turneringer. Denne kendelse blev dog senere omstødt af Court of Arbitration for Sport (CAS).

På trods af dette, så har Aleksander Ceferin nu udtalt, at de ‘havde ret’, da de gjorde det. Beslutningen blev truffet på grund af påstandene om alvorlige brud på Financial Fair Play-reglerne.

City har hele tiden nægtet, at de har gjort noget galt. Derfor endte det også med, at CAS annullerede den første dom. De hævdede, at de fleste overtrædelser ‘forældede’ eller ‘ikke etablerede’. Alligevel fik City en bøde på 9 millioner pund for ikke at samarbejde.

I et nyt interview siger Ceferin, at han respekterer kendelsen fra CAS. I samme interview siger han også, at han føler sig berettiget til at fremsætte disse anklager mod City.

“Vi ved, at vi havde ret. Vi ville ikke beslutte det, hvis vi ikke syntes, vi havde ret,” siger han i et interview med The Telegraph.

“Som advokat i 25 år ved jeg, at man nogle gange vinder en sag, som man er sikker på, at man vil tabe. Og nogle gange taber man en sag, når man er sikker. Man er bare nødt til at respektere domstolens afgørelse i et seriøst demokrati.”

Ceferins interview kommer midt i en anden sag, hvor City er anklaget for at have brudt de finansielle regler. Her er der tale om intet mindre end 115 anklager, som er blevet fremsat af Premier League.

“Jeg ønsker ikke at tale om sagen i England. Men jeg stoler på, at beslutningen fra vores uafhængige organ var korrekt. Jeg gik ikke ind i denne beslutning,” siger Ceferin.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024