Tidligere Superliga-træner gør overraskende comeback

Foto: Jan Christensen/FrontzoneSport via Getty Images

Det er mere end 10 år siden, at man sidst har set noget til ham på trænerfronten. Nu vender Viggo Jensen tilbage til dansk fodbold.

Han kan bryste sig af at være en af de helt store skikkelser i dansk fodbold. Men i de seneste ti år har man ikke set meget til ham. Det bliver der dog lavet om på nu.

Den 76-årige Viggo Jensen, der har gjort sig som både spiller og træner, har sat et stort aftryk på dansk fodbold. Han indstillede sin egen spillerkarriere i 1980, hvorefter han har haft et væld trænerjobs i såvel ind- som udland.

I 2013 stoppede han som cheftræner i Silkeborg IF. I denne forbindelse udtalte han, at han var færdig med fodbold. Men det fik han ikke ret i, da han nu er vendt tilbage.

Onsdag morgen er han blevet præsenteret som en del af trænerteamet i B1909. Han kommer dog ikke til at være cheftræner i den fynske klub, da denne rolle er gået til Kasper Mundt. Derimod kommer Viggo Jensen til at fungere som en form for mentor.

At han har valgt at tage imod dette job, er næppe helt tilfældigt. Som spiller har Viggo Jensen nemlig trukket i B1909-trøjen ad flere omgange i både 1960’erne og 1970’erne.

Det er dog første gang, at han bliver en del af trænerteamet i klubben. Målet er, at han og Mundt skal forsøge at sikre, at B1909 igen kan få en plads i divisionerne. I skrivende stund ligger de nummer tre i Danmarksseriens pulje tre.

Det er mange år siden, at B1909 var en klub, der var med på øverste niveau. De rykkede ud af Superligaen i 1993, og siden da har de ikke været tilbage i Danmarks bedste liga.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024