Tidligere PL-stjerne indrømmer matchfixing og bestikkelse

Foto: Zhizhao Wu/Getty Images

Den tidligere Premier League-spiller og kinesiske landstræner Li Tie har indrømmet både matchfixing og bestikkelse.

Li Tie har tidligere spillet i Everton, men efter karrieren valgte han at rejse hjem til Kina. Her lykkedes det ham at lande jobbet som landstræner for det kinesiske landshold.

Nu har det dog vist sig, at det ikke er foregået helt efter reglerne. Ifølge Daily Star har han indrømmet matchfixing og at have bestukket embedsmænd for at sikre sin rolle som landstræner.

Som aktiv fodboldspiller var han i Everton mellem 2002 og 2006, hvorefter han skiftede til Sheffield United. Her nåede han at spille i to år, inden han vendte hjem til Kina, fordi han blev ramt af skadesproblemer.

Senere besluttede han sig for, at han ville gøre karriere som træner. Det lykkedes ham at lande jobbet som kinesisk landstræner, hvilket han var mellem 2019 og 2021.

I 2022 blev der åbnet en efterforskning af Li, da han var blevet anklaget for ‘alvorlige overtrædelser af loven’. Det skete i forbindelse med en målrettet indsats mod korruption i kinesisk fodbold, hvor adskillige højprofilerede personer blev viklet ind i sagen.

Over for det statslige tv-selskab CCTV har Li indrømmet, at han har betalt 330.000 pund i bestikkelse for at få jobbet som landstræner. Det er svarende til cirka 2,8 millioner kroner. Desuden har han også indrømmet, at han som klubtræner gjorde sig skyldig i matchfixing.

“Jeg er meget ked af det. Jeg burde have holdt hovedet mod jorden og fulgt den rigtige vej. Der var visse ting, der på det tidspunkt var almindelig praksis i fodbold,” sagde han.

Han indrømmede også at have været involveret i matchfixing, da han var træner for klubberne Hebei China Fortune og Wuhan Zall Football Club.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024