Thiago Motta fremstår som ‘førstevalg’ til at erstatte Xavi i Barcelona

Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images

Der er et stort pres på Xavi, der kan ende med at blive fyret som træner i FC Barcelona. En mulig afløser er allerede på radaren i den spanske klub.

FC Barcelona har slet ikke haft den samme succes i denne sæson, som det var tilfældet sidste år. Det har medført, at presset på træner Xavi gradvist er blevet større.

Nu lyder det, at ledelsen i klubben er begyndt at undersøge mulighederne for at hente en afløser. I denne forbindelse skulle Thiago Motta være dukket op som deres foretrukne valg.

I de seneste uger har der været store spekulationer om, hvorvidt Barcelona vil skille sig af med Xavi efter denne sæson. Det skyldes naturligvis, at det har været en undervældende periode med meget svingende resultater.

Ifølge det spanske medie Cadena SER, er det Motta, der er den nuværende favorit til at overtage. Det lyder, at Laporta ‘virkelig godt kan lide’ den tidligere Barcelona-spiller, som har imponeret med sit arbejde i Bologna.

Motta tog over som træner i Bologna i 2022, og har siden da formået at vende holdets form på hovedet. De er gået fra at kæmpe om at blive i Serie A til at ligge på en nuværende 7.-plads i den italienske liga.

Han er desuden godt på vej til at sikre dem en plads i europæisk fodbold i næste sæson. Det vil være første gang siden 1999/2000-sæsonen, at Bologna spiller med i en europæisk turnering.

Hvad der dog især gør ham interessant for Barcelona er, at hans kontrakt med Bologna udløber til sommer. Hvis han har mod på at tage over efter Xavi, vil den spanske klub derfor kunne hente ham helt gratis.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024