Se tallene: Mohamed Salah i særklasse

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Mohamed Salah har været suveræn for Liverpool i denne sæson. Det kræver kun et kig på hans tal at konkludere dette.

Liverpool havde næppe klaret sig lige så godt, som de har, hvis de ikke havde haft Mohamed Salah. Han er nemlig den spiller i hele Premier League, der har været involveret i flest scoringer.

Ikke nok med, at han selv har scoret 14 mål, så har han også bidraget med otte oplæg. Dermed kan han bryste sig af at være øverst på listen over både scoringer og oplæg.

Ligeledes er han også den spiller, der har skabt flest store chancer, da han leveret 17 stk. Ifølge bold.dk er det kun fire kampe i hele denne sæson, hvor han ikke har været involveret i mindst en scoring.

Dette var tilfældet i kampene mod Tottenham, Luton, Manchester United og Burnley. I de 16 øvrige har han enten scoret et mål eller lagt op til et.

Derfor bliver det også et stort tab for Liverpool, der skal undvære Salah. Det skyldes, at deres store stjerne er rejst til AFCON, hvor han potentielt skal spille i fem uger.

Hvis Egypten går hele vejen i AFCON, kan han ende med at gå glip af hele otte kampe for Liverpool. Han er nemlig væk i perioden fra den 13. januar til den 11. februar, hvis han skal spille alle kampe.

Blandt andet kommer han til at gå glip af FA Cup-kampen mod Arsenal, ligesom Jürgen Klopp må undvære ham mod Fulham i de to ligacup-semifinaler. Samtidig misser han kampene i Premier League mod Bournemouth, Chelsea, Arsenal og Burnley.

Hvis Liverpool præsterer godt i FA Cup, kommer han også til at misse næste runde i den engelske pokalturnering. Derfor er Liverpool afhængige af, at andre spillere kan score og lægge op til mål.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024