Lækket samtale mellem dommer og VAR under Barcelona-kamp

Foto: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

FC Barcelona startede sæsonen med en kontroversiel kamp mod Getafe, der endte 0-0.

I de døende minutter af kampen mellem FC Barcelona og Getafe blev Ronald Araujo sendt i jorden i straffesparksfeltet. I første omgang besluttede dommer Cesar Soto Grado, at der ikke skulle dømmes noget.

Alligevel blev kampen sat på pause i et par minutter, fordi VAR-dommer Iglesias Villanueva indikerede, at der var en mulig forseelse. I sidste ende blev der ikke dømt straffespark, fordi Gavi tidligere havde haft hånd på.

Nu har Jijantes fået fingrene i en lækket lydoptagelse mellem kampens VAR-dommere. I denne optagelse bliver det afsløret, hvorfor Araujo ikke får sit straffespark.

“Han sparker ham på foden, mens Araujo kontrollerer bolden. Det er nok. Det er lige så absurd som, at han er i kontakt med ham. Jeg er nødt til at ringe,” siger den ene VAR-dommer.

“Lad os se, om Gavi har hånd på. Der er et kontaktpunkt. Han tager den med hånden. Han tager den med sin biceps. Han ramte den bare med sine biceps, ikke? Lad ham komme og se det.”

“Cesar, jeg skal vise dig et straffespark og en tidligere episode, hvor Gavi tager bolden med hånden. Du vil se alt. Giv ham slaget og så episoden med hånd på.”

Efter at have set hændelsen, siger Cesar: “Han rammer ham en lille smule (med henvisning til episoden med Araujo, red.).

Dette får Villanueva til at svare med: “Vi vil vise dig denne, så du kan se, at den rammer hans biceps, og han bliver ved med at tage den med sine biceps. Stop den på hans biceps. Der er klar hånd på.”

Kampens dommer traf til sidst en beslutning om ikke at tildele Barcelona et straffespark.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024