På denne dag i 2020: Christian Eriksen skiftede fra Tottenham til Inter

Foto: Maja Hitij/Getty Images

På denne dag i 2020 forlod Christian Eriksen Tottenham til fordel for Inter Milan.

Christian Eriksen skiftede på denne dag i 2020 fra Tottenham til Inter Milan. Dengang betalte den italienske klub 17 millioner pund for ham. Det svarer til cirka 150 millioner kroner.

Den danske midtbanespiller skrev under på en aftale, der løb over fire et halvt år. Inden da havde han spillet over seks år i Tottenham, hvor han bidrog med 69 mål og 89 oplæg i 305 kampe.

I forbindelse med hans skifte til Serie A-klubben delte Eriksen et opslag på det sociale medie X.

“Kære Tottenham-fans. Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte. Jeg havde ikke tid til at sige farvel til alle, selvom jeg følte, at jeg spillede mange kampe, hvor alle sagde og troede, at jeg ville være væk næste dag,” skrev han.

“Jeg har fået så mange utrolige minder i løbet af de sidste 6,5 år, hvor jeg har været hos Spurs. Jeg har nydt at være på træningsbanen hver dag og spille kampe på stadion, men nogle gange vil man bare prøve noget nyt.”

“Spurs-fans, det har det været en fornøjelse at spille i jeres klub. Forhåbentlig mødes vi igen i fremtiden.”

Christian Eriksen var med til at vinde Serie A-titlen med Inter Milan. Han forlod dog klubben i december 2021 efter at have fået hjertestop ved EM under Danmarks kamp mod Finland.

Han modtog livreddende behandling på banen, hvorefter han blev kørt på hospitalet.

Her fik han yderligere behandling og fik senere indopereret en ICD-enhed. Da man ikke må spille professionel fodbold med dette i Italien, var han nødt til at forlade Inter.

I stedet skrev han kontrakt med Brentford, hvor han spillede i et halvt år, inden han skiftede til Manchester United.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024