Neymar-skifte undersøges for skattefusk

Foto: Yasser Bakhsh/Getty Images

Neymar er blevet centrum i en meget kontroversiel sag, da hans klubskifte bliver undersøgt for skattefusk.

Den franske avis Le Monde skriver, at Frankrigs økonomi- og finansministeriets lokaler mandag blev ransaget af politiet.

Det skyldes, at der er opstået mistanke om, at Paris Saint-Germain blev begunstiget af skattefordele, da de købte Neymar i 2017.

Denne handel endte med at gøre Neymar til den dyreste spiller i historien. Det er en titel, som han stadig kan bryste sig af i dag, da prisen ikke er blevet overgået.

Købet af Neymar endte med at koste PSG intet mindre end 1,665 milliarder kroner, da de hentede ham i FC Barcelona.

Det er derfor fortsat det største køb, der nogensinde er blevet foretaget af klubben.

Le Monde skriver også, at Jean-Martial Ribes, der var kommunikationsdirektør for PSG mellem 2017 og 2022, er blevet tiltalt for aktiv korruption.

Desuden er han også blevet tiltalt for fortielse af uretmæssig behandling af persondata og tilegnelse af identitetsoplysninger med henblik på at forstyrre eller skade en person.

Det skulle netop være i forbindelse med den nærmere efterforskning af, at Ribes, at der er opstået mistanke om skattefusk ved Neymar-købet.

Det lyder nemlig, at der har været dialog med Ribes og politiker Hugues Renson.

I denne forbindelse skulle der angiveligt være blevet bedt om ‘utvetydige tjenester’, hvilket skulle være skattefordele i forbindelse med det store indkøb af brasilianeren.

Hvis det viser sig at være hold i dette, står Ribes til at få en hård straf.

Det lyder, at strafferammen for dette er helt op til ti års fængsel. Hertil kan han se frem til at få en bøde på op til en million euro.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024