Landshold måtte nødlande på vej til AFCON: ‘Det var umenneskeligt’

Foto: Ahmed Awaad/NurPhoto via Getty Images

Landsholdet var nødt til at nødlande på vej til AFCON, fordi flere spillere blev svimle og faldt i en dyb søvn.

Det varer ikke længe, inden det går løs for Gambia, der skal deltage ved de afrikanske mesterskaber. Men de har desværre ikke fået den optakt, de havde håbet på at få.

I et opslag på det sociale medie Instagram afslører den gambiske landsholdsspiller Saidy Janko, at de ikke havde en specielt god flyvetur på vej til AFCON.

Faktisk var det så slemt, at de var nødt til at nødlande, fordi flere spillere endte med at få det dårligt. Han skriver også, at der var tale om et lille fly, hvor det hurtigt blev meget varmt.

“Så snart vi kom ind i det lille fly, der var hyret, bemærkede vi den enorme varme, der efterlod os dryppende i sved. Personalet forsikrede os om, at flyets aircondition ville starte, så snart vi kom i luften,” skriver han på det sociale medie.

“Den umenneskelige varme kombineret med manglen på ilt efterlod mange mennesker med stærk hovedpine og ekstrem svimmelhed. Desuden begyndte folk at falde i dyb søvn efter få minutter i flyet.”

Ifølge Saidy Janko blev det kun værre, da de var kommet i luften, selvom personalet havde forsikret om det modsatte. Derfor havde piloten ikke andet valg end at nødlande, hvilket skete allerede ni minutter efter adgang.

“I luften blev situationen værre, så piloten ikke havde andre muligheder end at nødlande i Banjul ni minutter efter afgang,” skriver Saidy Janko.

Gambia er ved AFCON landet i samme gruppe som Senegal, Guinea og Cameroun. De tager hul på turneringen mandag, hvor de tørner sammen med Senegal.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024