Lækket VAR-lydoptagelse øger kontroversen efter dommerens uforklarlige beslutning

Foto: Burak Akbulut/Anadolu via Getty Images

Real Madrid vandt i weekenden over Almeria, hvilket er endt med at tiltrække sig opmærksomhed på grund af kontroversielle dommerbeslutninger.

Kontroversen omkring Real Madrids sejr over Almeria har fundet endnu et nøk opad, da der er blevet lækket optagelser fra kampen, som er blevet delt af RFEF.

Konkret er der tale om en lydoptagelse, hvor man kan høre VAR-dommer Alejandro Hernandez Hernandez. Her kan man høre ham bekræfte, at han så Vinicius Junior ‘slå ham i ansigtet’. Alligevel informerede han ikke dommeren på banen.

Almeria var allerede rasende over, at Real Madrid havde fået et mål og et straffespark, mens de selv fik et mål annulleret. Flere eksperter har dog peget på, at sidstnævnte beslutning var korrekt.

Men da Vinicius angiveligt ramte Alejandro Pozo i ansigtet med albuen eller underarmen, blev det ikke gennemgået af VAR. Nu viser optagelserne dog, at Hernandez så hændelsen og sagde: ‘Det skal vi evaluere’. Derefter bekræftede han, at spilleren ‘vifter med armen og slår ham i ansigtet’.

Efterfølgende var der ifølge Football Espana en kort pause, hvorefter Hernandez sagde: ‘Lad os gå tilbage til live-feedet’. Derfor blev der fra VAR-rummets side ikke gjort noget ved denne hændelse.

Beslutningen er i sidste ende dommerens. Derfor er det ham, der skal afgøre, om en albue i ansigtet er nok til en afvisning. At det nu har vist sig, at man faktisk var opmærksom på hændelsen, har kun gjort Almerias vrede større.

Hertil er mange også nærmest i chok over, at optagelsen er blevet lækket, da RFEF ikke har frigivet den. Det vides ikke, hvem der står bag dette læk. Derfor er det også noget, der er i fokus, da det i fremtiden naturligvis skal undgås.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024