Italiens topmålscorer Luigi Riva er død

Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images

Den tidligere Cagliari-angriber Luigi Riva, der også er topscorer for det italienske landshold, er gået bort. Han blev 79 år.

Luigi Riva har ifølge BBC været indlagt på et hospital i Sardiniens hovedstad de seneste dage. Det skyldes, at han i weekenden blev ramt af et hjerteanfald.

I løbet af hans karriere gjorde Riva sig bemærket i et sådant omfang, at han fik tilnavnet ‘Roar of Thunder’. Det fik han blandt andet, fordi han scorede 35 mål i 42 kampe for Italien.

Desuden var han også med til at vinde EM med Italien tilbage i 1968. To år senere spillede han også en stor rolle i, at det italienske landshold fik en plads i VM-finalen. Derudover hjalp han også Cagliari med at vinde klubbens eneste Serie A-titel i 1970.

Derfor blev han også betragtet som en legende i Cagliari. Af denne grund har den italienske klub delt et opslag på det sociale medie X i anledning af hans død. Her skrev de: “For evigt GIGI RIVA.”

Gabriele Gravina, der er præsident for det italienske fodboldforbund (FIGC), har også delt et opslag:

“Italiensk fodbold sørger, fordi en ægte og ordentlig nationalhelt har forladt os. Gigi Riva var legemliggørelsen af en stor mand og en ekstraordinær fodboldspiller,” lyder det fra ham.

FIGC har planlagt, at alle kampe i hele Italien skal afholde et minuts stilhed forud for kampen. Det er naturligvis for at hylde den afdøde legende. Dette kommer til at være gældende resten af denne uge.

Nyheden om hans død blev også markeret med et minuts stilhed før starten af anden halvleg af den italienske Super Cup-finale mellem Napoli og Inter Milan. Denne kamp blev spillet mandag i Riyadh, Saudi-Arabien.

Riva spillede i Cagliari næsten hele sin karriere. Han skrev under på sin første kontrakt med klubben i 1963, og blev hos dem frem til 1976, hvor han trak sig tilbage.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024