Gianluigi Buffon med opsigtsvækkende forslag: ‘Gør dem større!’

Foto: Marco Luzzani/Getty Images

Gianluigi Buffon er kommet med et forslag, som måske ikke vil blive taget godt imod hos alle.

Gianluigi Buffon valgte denne sommer at indstille sin karriere som fodboldspiller i en alder af 45 år. Det har betydet, at han så småt er begyndt at tage hul på det næste kapitel i hans liv.

Den italienske legende har ikke planer om at forlade fodbold. Derimod afventer han resultaterne på en eksamen, som han for nylig har taget, så han kan blive sportsdirektør.

Den tidligere Juventus-målmand har givet et større interview til mediet Tuttosport. Her er han blandt andet kommet ind på, at han er glad for, at han har valgt at tage den førnævnte eksamen.

“Jeg er glad for at have taget en god eksamen og at have studeret godt. Det var den typiske situation, hvor man, hvis man ikke studerer, gør sig selv til grin,” siger han.

“Jeg er glad. Jeg tager mig af mange ting, og jeg havde tænkt på at stoppe i fire til fem år. Jeg følte indtil sidste dag, jeg spillede, at jeg kunne konkurrere på et meget højt niveau. Jeg ville være et eksempel for mine børn og vise dem, at ingen kan sætte grænser for dig. Desuden var det at omfavne Parma igen, hvor jeg voksede op, en anden grund: De har altid elsket mig meget,” sagde han.

Desuden kom han også med et kontroversielt forslag om at gøre fodboldmål større.

“Der er tale om at udvide dem (målene, red.), og jeg mener, ​​vi bør begynde at tænke over det. Da jeg startede i 1998 var jeg blandt de fem højeste i Serie A. Sidste år var jeg også blandt de fem højeste… Men af ​​de 22 på banen,” siger han.

“Målene har været de samme siden 1875 og var måske for store dengang, hvor de var tilstrækkelige. Når man ser nogle målmænd og nogle atleter, får det en til at tænke… I volleyball er der f.eks. tale om nettets højde.”

“Man ser effekten af ​​målmændenes højde i skud på afstand: For 30 år siden scorede man 10 mål for hver 50. spark. I dag er det meget, hvis man scorer tre. På lang afstand er det meget svært at score et mål mod en målmand på to meter.”

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024