Eddie Howe om FFP-regler: Frustrerer os alle

Foto: Alex Livesey/Getty Images

I Newcastle er der ikke ligefrem en udpræget glæde over det nye regnskab, der har vist et enormt underskud.

Torsdag kunne Newcastle United offentliggøre deres regnskab for sidste år. Det er bestemt ikke noget at råbe hurra for, da det viser, at den engelske klub havde et underskud på hele 635 millioner kroner.

Selvom det ikke ligefrem giver anledning til at juble, så er der også positive aspekter i deres årsrapport.

Her meddeler Premier League-klubben, at ejerne har investeret en større sum penge i klubben for at forbedre regnskabet. Samtidig har klubben formået at øge omsætningen med 39%, men til trods for dette, er det alligevel endt med et stort underskud.

Derfor er det også noget, der kommer til at have konsekvenser for deres aktiviteter på transfermarkedet. I henhold til Financial Fair Play-reglerne skal der nemlig penge ind, før klubberne må købe nye spillere.

På et pressemøde forud for den kommende kamp mod Manchester City, har manager Eddie Howe udtalt sig om netop dette. Her gør han det klart, at det er frustrerende for klubben, at de nu bliver begrænset af det dårlige regnskab.

“Det er frustrerende for alle i klubben, fordi ejerne er ambitiøse, og de vil gerne hjælpe os og forbedre truppen,” siger Eddie Howe ifølge BBC Sport på fredagens pressemøde.

“Men der er regler, og de gælder for alle. Det er sådan, det er, og vi handler på den måde, vi nu kan,” fortsætter han.

Ikke nok med, at det begrænser klubbens muligheder for at købe nye spillere, så kan det også have konsekvenser på anden vis.

Torsdag udtalte Darren Eagles, der er direktør i Newcastle United, at det dårlige regnskab kan resultere i salg af nuværende stjerner. De er nemlig nødt til at rette op på økonomien.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024