Dommer bryder tavsheden om det berygtede spøgelsesmål af Luis Suarez for Barcelona

Foto: Luiz Suarez / Getty Images

Dommer Alejandro Hernandez Hernandez har indrømmet, at han begik en fejl i forbindelse med Barcelonas berygtede spøgelsesmål mod Real Betis i 2017.

Resultatet var stærkt medvirkende til, at FC Barcelona ikke sikrede sig titlen med tre point på det tidspunkt.

Catalanerne spillede 1-1 ude mod Betis i januar, hvor Luis Suarez udlignede i det 90. minut efter Alex Alegria havde bragt Los Verdiblancos foran.

Det kunne have været en vinder for Suarez, efter han tilsyneladende skød bolden over linjen, men der blev ikke dømt mål.

I et interview med Cadena Cope indrømmer Hernandez sin fejl og fremhæver, at hvis Barcelona havde påvirket dommere gennem deres betalinger til Jose Maria Enriquez Negreira, så ville dette have været en mærkelig beslutning at træffe.

“Jeg er på kanten af feltet og fra min position, er det svært at se om bolden går ind eller ej… Det er en åbenlys fejl og der var endda et muligt straffespark mod Neymar og intet blev dømt.”

“To uger før, i en kamp mellem Sevilla og Real Madrid, hvor jeg dømte et straffespark til fordel for Real Madrid, hvor min assistent fortalte mig ‘intet, intet, intet’, alt sammen i Negreiras tid. Alle argumenterne falder fra hinanden.” forklarer Hernandez

Dommerne har været under alvorligt pres de sidste to sæsoner i La Liga, da mange mener at dommerbeslutninger er blevet ringere siden indførelsen af VAR.

Deres integritet er blevet sat under et lup på grund af Negreira-sagen.

Onsdag forsvarede formanden for Dommerkomiteen (CTA) Luis Medina Cantalejo deres arbejde i denne sæson, mens Hernandez og Ricardo de Burgos Bengoetxea også gav interviews.

Meget tyder på, at de forsøger at adressere offentlighedens negative opfattelse af dommerne i den bedste spanske liga.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024