Det har hele tiden været planen at sælge Victor Osimhen i 2024

Foto: Victor Osimhen / Getty Images

Præsident Aurelio De Laurentiis bekræfter at Victor Osimhen vil forlade klubben ved udgangen af denne sæson.

Klubpræsidenten talte til journalister i dag og bekræftede det, mange fans allerede frygtede.

“Vi har vidst det siden sidste sommer. Ellers ville forhandlingerne om forlængelse ikke have været så lange. Vi vidste allerede, at han ville skifte til Real Madrid, PSG eller en Premier League-klub.”, sagde Laurentiis ifølge Football Italia.

Victor Osimhen underskrev en ny kontrakt den 23. december, som nu løber til juni 2026 og markant øger den nigerianske angribers løn.

Denne kontrakt var et økonomisk mesterværk af De Laurentiis, da den blev underskrevet den 23. december, kun få dage før en regel blev ophævet, der tillader italienske klubber at spare op til 75 procent i skatter på lønninger.

Den indeholder også en frikøbsklausul, skønt de nøjagtige detaljer endnu ikke er blevet bekræftet, så rygtes den til at være €120-130 millioner.

Dette ville stadig generere en enorm fortjeneste for Napoli, der købte Osimhen fra Lille for €75 millioner plus bonusser i sommeren 2020.

Det ville være anden gang, at klubben har brugt en frikøbsklausul til at sælge en stjerne med massiv profit, efter at have gjort nøjagtigt det samme med sydkoreanske Kim Min-jae.

Forsvarsspilleren blev hentet fra Fenerbahce for €18 millioner i juli 2022 og solgt et år senere for €50 millioner til Bayern München.

Napoli bruger flittigt frikøbsklausuler i deres kontrakter og en enkelt episode fik dem til at tilføje mere specifikke krav, da Juventus aktiverede klausulen for at hente Gonzalo Higuain for €90 millioner i 2016.

Siden da har klausulerne i Napoli-kontrakterne udelukket andre italienske klubber for at undgå at styrke deres direkte rivaler.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024