Derfor fik Edgar Davids lov til at bære sine karakteristiske briller gennem sin karriere

Foto: Graham Chadwick / Allsport

Edgar Davids var ikke blot kendt som en fantastisk fodboldspiller, men blev også synonym for sine ikoniske briller.

Tilbage i 1999 spillede Edgar Davis for Juventus, da han fik problemer med sit syn. Det viste sig at være grøn stær, hvilket betød, at hans synsnerve var beskadiget. Det resulterede i, at hans syn blev dårligere.

Hvis han ikke besluttede sig for at blive opereret, kunne det på sigt have betydet et markant værre syn. I værste fald kunne han helt have mistet synet.

Derfor var Edgar Davis naturligvis bekymret for, hvorvidt han var nødt til at indstille sin karriere som fodboldspiller. Heldigvis blev det opdaget tidligt, og lægerne formåede derfor at redde og stabilisere hans syn.

Det betød, at det var muligt for ham at fortsætte karrieren, men det skulle ske med beskyttelsesbriller. Da han endelig vendte retur til banen, var han derfor iført sine ikoniske briller, som han havde fået lavet specifikt til formålet.

Det endte med, at han blev kendt i hele verden, og blev synonym med de ikoniske briller. Han havde brillerne på for første gang i en kamp i september 1999, hvor han spillede en venskabskamp mod Belgien.

Inden han kunne få lov til at bruge brillerne, var det dog nødvendigt at indhente en tilladelse fra FIFA. Han fik lov til at spille med dem, ligesom han fik tilladelse til at bruge øjendråber med indhold af Acetazolamid A.

Hvis han ikke havde fået tilladelse til dette, er det meget sandsynligt, at operationen havde kostet Edgar Davis karrieren. Heldigvis fik han tilladelse af FIFA, og endte med at have en glorværdig karriere. Bl.a. spillede han for både Barcelona, Inter, Tottenham og Juventus.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024