Arsenal-stjerne vil have flyttet vinter-slutrunder: Det er ikke godt for os

Foto: Gareth Copley/Getty Images

Han mener, at de bør spilles på samme tidspunkt som EM, i stedet for at blive spillet i vinterperioden.

Inden længe er det tid til at tage hul på Asian Cup og Africa Cup of Nations (AFCON).

Det betyder, at der er flere spillere, der er nødt til at forlade deres klubhold midt i sæsonen. Det er naturligvis ikke blot til irritation for spillerne, men også for deres trænere.

Først og fremmest kommer de til at misse en del kampe for deres klubhold. Derudover betyder det også, at Asian Cup- og AFCON-spillerne skal spille mange kampe på kort tid.

Det er medvirkende til, at de bliver udmattede, hvorfor det kan være svært at præstere på højeste niveau. Ydermere er det selvfølgelig også med til at øge risikoen for, at spillerne pådrage sig skader.

Arsenal-stjernen Takehiro Tomiyasu skal selv spille Asian Cup, som bliver afviklet i Qatar. Han er ikke helt tilfreds med at skulle forlade Arsenal, og har derfor langet ud efter tidspunktet for turneringen.

“Jeg vil have, at Asian Cup skal spilles i juni, ligesom det er tilfældet med EM. Jeg ved ikke, hvorfor vi spiller i januar. Det handler ikke kun om Asian Cup, men også AFCON,” siger Tomiyasu ifølge Reuters til Evening Standard.

“Det er ikke godt for spillerne, men det er, som det er, og jeg vil virkelig forsøge at vende tilbage med titlen.”

Asian Cup bliver spillet fra den 12. januar til den 10. februar. Derfor er der en risiko for, at Tomiyasu ender med at misse mange kampe. Det kræver dog, at Japan formår at gå hele vejen i turneringen.

Arsenal er ikke den eneste Premier League-klub, der mister spillere på grund af de to turneringer. Det er også tilfældet for blandt andet Manchester United og Liverpool.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024