Andre Onanas plan slår fejl: Misser første AFCON-kamp

Foto: André Onana / Snapchat

Trods planer om at være klar til Camerouns åbningskamp i AFCON mod Guinea, gik Andre Onana glip af kampen.

Manchester United-målmanden Andre Onana kunne alligevel ikke leve op til sit løfte om at spille med i Camerouns AFCON-åbningskamp.

Onana spillede 90 minutter for sin Manchester United søndag, da Erik ten Hags hold spillede 2-2 hjemme mod Tottenham.

Den 27-årige aftalte med Camerouns trænere, at han ville spille Premier League-kampen, før han fløj til Elfenbenskysten for at repræsentere sit land 24 timer senere – men det kunne han ikke.

Dårligt vejr betød, at hans privatfly blev omdirigeret til Abidjan i Elfenbenskysten, cirka 240 kilometer fra, hvor hans land spillede sin første gruppekamp i Yamoussoukro.

Cameroun er blevet tildelt en vanskelig vej til AFCONs knockout-fase efter at være blevet placeret i Gruppe C med Guinea, Senegal og Gambia.

Ifølge Manchester Evening News gjorde vejret i Yamoussoukro det umuligt for Onana at gennemføre sin rejse som planlagt.

Som følge heraf startede Nimes-målmand Fabrice Ondoa i målet mod Guinea på Charles Konan Banny Stadion.

Og det så ud til at have store konsekvenser for Rigobert Songs hold, da noget usikkert forsvarsspil resulterede i, at Guinea tog en tidlig føring mod Cameroun.

Le Havre-angriberen Mohamed Bayo udnyttede chancen til at score i det 9. minut, da Ondoa noget kikset prøvede at spille bolden til medspiller.

Onana endte med at gennemføre sin rejse med bil, da Yamoussoukro Lufthavn blev omringet af tåge.

Og de ekstra timer kan have gjort hele forskellen, da han var ude af stand til at komme frem i tiden til den afgørende kamp.

Guinea er måske den letteste modstander i Camerouns gruppe, idet Senegal vandt AFCON i 2021. Det samme år Gambia nåede kvartfinalen for første.

Så Onanas beslutning om at blive hos United for at bevise sin loyalitet kan ende med at påvirke hans land, hvis de ryger tidligt ud i Elfenbenskysten.

Ten Hags hold skal ikke i aktion igen før den 28. januar, hvor de møder enten Newport County eller Eastleigh i fjerde runde af FA Cuppen.

Sommerindkøbet Altay Bayindir fra Fenerbahce i sommers, kan få sin chance for at starte inde i Onanas fravær. Han har endnu ikke debuteret for Manchester Uniteds førstehold.

Skulle Cameroun blive slået ud i gruppespiller, så kan Onana være tilbage i tide til at beholde sin plads.

Camerouns sidste gruppekamp mod Gambia er planlagt til den 24. januar, hvor en top-to placering i deres pulje allerede kan være ude fra rækkevidde.

torsdag 1. februar 2024

onsdag 31. januar 2024

tirsdag 30. januar 2024