Fodboldnyt

Europas mest kaotiske række: Status i 2. Bundesligaen

Europas mest kaotiske række: Status i 2. Bundesligaen
Foto: HSV / Getty Images

Den tyske 2. Bundesliga er denne sæson blevet et af de mest spændende mesterskabs- og oprykningskapløb i europæisk fodbold.

Med kun 13 runder tilbage kæmper en bred vifte af klubber om de to direkte oprykningspladser og den eftertragtede playoff-plads mod Bundesligaens nummer 16.

Kun seks point adskiller de øverste seks hold, og 10 point skiller top-10 i rækken.

Syv forskellige hold har allerede været i front af tabellen, og mere end en fjerdedel af kampene er endt uafgjort.

Ifølge den tyske fodboldjournalist Mark Lovell er det ren “kaos”, og han har svært ved at sammenligne det med nogen anden europæisk liga.

Blandt favoritterne finder man 1. FC Köln, der efter sidste sæsons nedrykning har trodset en to-vindues transferkarantæne og alligevel ligger på førstepladsen.

Lige bag dem lurer Hamburg SV, der engang var fast inventar i Bundesligaen og aldrig var rykket ned før 2018 – men som nu er i sin syvende sæson i 2. Bundesliga.

Også Kaiserslautern, fire gange tysk mester, kæmper med i toppen efter en periode med økonomiske problemer og et ophold i tredje division.

På fjerdepladsen finder man Magdeburg, den eneste klub fra det tidligere Østtyskland, der har vundet en europæisk titel – Pokalvindernes Turnering i 1974.

Men på trods af deres historiske arv har Magdeburg aldrig spillet i Bundesligaen.

Bemærkelsesværdigt nok er samtlige af deres ni sejre denne sæson kommet på udebane, mens hjemmebanen har budt på syv uafgjorte og tre nederlag.

Andre klubber, som Fortuna Düsseldorf, Hannover 96 og 1. FC Nürnberg, blander sig også i kampen.

Det samme gælder overraskelsen SV Elversberg, der spiller sin blot anden sæson på dette niveau, men har været tophold så sent som i runde 16.

Schalke suspenderer spiller efter fan-konflikt

Læs også: Schalke suspenderer spiller efter fan-konflikt

Den økonomiske struktur skaber konkurrence

En af de primære årsager til ligaens uforudsigelighed er den økonomiske struktur i tysk fodbold.

I modsætning til, f.eks., den engelske Championship, hvor nedrykkede Premier League-klubber modtager store faldskærmsbetalinger, er der ikke samme økonomiske fordel for de tyske hold.

“Det er ikke forvrænget som Championship, hvor klubber får store summer for at rykke ned,” forklarer Lovell.

“I Tyskland er det en reel kamp at vende tilbage til Bundesligaen. Bare se på Hamburg – de var engang en af Tysklands største klubber og har stadig ikke formået at vende tilbage.”

Den uforudsigelige natur af ligaen gør, at ingen tør spå om udfaldet.

Lovell advarer om, at dette ikke er en liga, hvor man bør sætte sine penge på et sikkert resultat. “Toppen kan slå bunden, og bare fordi du var i Bundesligaen sidste sæson, betyder det ingenting.”

125 år med stil: Nürnberg lancerer jubilæumstrøje

Læs også: 125 år med stil: Nürnberg lancerer jubilæumstrøje

Schalke skifter træner trods redning i ligaen

Læs også: Schalke skifter træner trods redning i ligaen

Seneste nyheder

Se flere nyheder