Champions League

Müller om historisk sammenligning: “Ærlig talt dumt”

Bayern München
Foto: Joshua Kimmich & Harry Kane / Getty Images

FC Bayern München står over for en svær, men ikke uoverkommelig opgave i San Siro, hvor en sejr med ét mål vil være nok til at tvinge opgøret mod Inter i forlænget spilletid.

Men spørgsmålet er, om historien giver håb – eller snarere bekræfter, hvor svær en opgave det egentlig er. For hvad siger historikken, når Bayern har tabt første kamp på hjemmebane i Europa?

Et blik i arkiverne afslører, at det kun er sket ni gange i klubbens stolte europæiske historie. Seks gange har det betydet exit – men to gange er det lykkedes Bayern at vende det hele. Mest berømt i 1988, da Inter med Matthäus og Brehme vandt 2-0 i München, hvorefter Bayern vendte skuden med en heroisk 3-1-sejr i netop San Siro. Den gang var det dog den nu afskaffede udebanemålsregel, der gjorde miraklet muligt.

Sammenligningen blev for meget for Thomas Müller, som efter weekendens 2-2 mod Dortmund tydeligt viste sin irritation, da han endnu en gang blev spurgt om netop det opgør i 1988. “Jeg finder spørgsmålet ærligt talt dumt,” sagde Müller ærligt og uden filter. Og det er måske ikke helt urimeligt. Fodboldens regler og præmisser har ændret sig markant siden dengang. I dag ville en 3-1-sejr blot sende kampen i forlænget spilletid – der skal altså lidt mere til for at gøre det til et reelt ‘mirakel’.

Sidst Bayern var i samme situation var mod PSG i 2021. De tabte 2-3 hjemme, vandt 1-0 ude – men røg alligevel ud på grund af udebanemålsreglen. En sæson senere var reglen væk, og i dag ville det samme forløb i stedet føre til ekstra spilletid. Den ændring giver Bayerns fans håb, for et beskedent 1-0 vil nu være nok til at holde drømmen om semifinalen i live.

Det er dog værd at huske på, at de to gange Bayern vendte et hjemmebanenederlag, skete det i UEFA Cuppen – ikke i Champions League. I nyere tid har Real Madrid været stopklods to år i træk efter identiske 1-2-nederlag i München.

Så hvor står Bayern nu? På kanten af afgrunden, men stadig med muligheder. For Müller og co. kræver det ikke et mirakel i klassisk forstand. Det kræver en disciplineret indsats, en stærk defensiv – og måske lidt af den gamle tyske kynisme. Det handler ikke om at genskabe 1988. Det handler om at skrive et nyt kapitel.

Olise overraskede selv “talentspejder” Müller

Læs også: Olise overraskede selv “talentspejder” Müller

Kompany: “Så var paraden i Burnley jo forgæves”

Læs også: Kompany: “Så var paraden i Burnley jo forgæves”

Seneste nyheder

Se flere nyheder